• 1

Dit is deel een van de tiendelige serie: “Joomla! Virtuemart Tips”. In deze serie komen belangrijke zaken aan bod bij het bouwen van een succesvolle (Joomla Virtuemart) webwinkel. In dit deel bespreek ik wat inleidende achtergrond informatie en welke extra dingen je rekening mee moet houden.

Wat is Virtuemart precies?

Virtuemart is een gratis open source webwinkel component voor Joomla!. Virtuemart is te gebruiken als catalogus of als webwinkel. Een van de grote voordelen van Virtuemart is dat u het net als Joomla, kunt uitbreiden met veel plugins/modules. Zowel gratis als betaald. Zo kunt u het volledig naar wens inrichten. Denk bijvoorbeeld aan een iDEAL module, of aan een pdf facturatie component. Over deze uitbreidingen zullen wij later meer vertellen.

Waar moet ik rekening mee houden als ik Virtuemart wil gebruiken?

  • Allereerst is het net als met het gebruik van Joomla heel belangrijk dat u een geschikte hostingprovider zoekt. Stabiliteit en veiligheid zijn belangrijke ingrediënten. Maar wat vaak vergeten wordt is snelheid. Een snelle Virtuemart webwinkel betekend meer verkopen en een hogere positie in Google.
  • Het is ook handig om een goede Sitemap te installeren. In de Joomla! Extensions Directory (http://extensions.joomla.org/) kunt u meerdere oplossingen vinden. Wij raden Xmap aan.
  • Tot slot, denk ook goed na over de navigatie van uw Virtuemart webwinkel. Dit draagt bij aan de overzichtelijkheid.

Meer informatie over Virtuemart

Kijk eens op de volgende websites:
www.virtuemart.net
www.joomlacommunity.eu