• 1

De veilige modus wordt ook veel safe mode genoemd. Dit is een instelling van PHP (de taal waarop Joomla gebaseerd is). De veilige modus heeft als doel om de server beter te beveiligen. Maar dit is helemaal niet nodig als er andere voorzorgsmaatregelen getroffen zijn. Het gebruik van de veilige modus wekt slechts een schijn veiligheid en is een slecht compromis.

Moet de veilige modus aan of uit?

Amini Joomla Hosting raadt aan om de veilige modus uit te zetten. Voor de werking van Joomla maakt het opzich niet zoveel uit. Joomla werkt in beide gevallen goed. Sommige extensies maken gebruik van functies die geblokkeerd worden met de veilige modus uit. Sowieso is dit al een extra goede reden om nog eens goed na te denken of deze Joomla extensies überhaupt wel verstandig zijn om te gebruiken. In PHP 6 wordt de veilige modus verwijderd en is het probleem niet meer aan de orde.

Welke Joomla extensies kan ik vanwege veiligheidsredenen beter niet gebruiken?

De lijst met Joomla extensies die u beter niet kunt gebruiken is erg lang. Het kan gaan om een Joomla extensie bouwer die onbetrouwbaar is, maar ook regelmatig worden er veiligheidslekken gevonden in Joomla extensies die u wel prima kunt gebruiken. Houd er in dat geval wel rekening mee dat u wel uw Joomla extensies moet updaten als er veiligheidslekken zijn gevonden. Anders is uw Joomla website kwetsbaar voor hackers. Amini Joomla Hosting adviseert u en waarschuwt als er problemen zijn met veel gebruikte Joomla extensies. Hier vindt u de officiële lijst met kwetsbare Joomla extensies.

Hoe gaan Joomla hosting bedrijven om met de veilige modus?

Veel bedrijven die Joomla hosting aanbieden hebben de veilige modus standaard aan staan. Amini Joomla Hosting raadt u aan om eerst te informeren of de veilige modus uit staat voor u Joomla hosting afsluit.

Bij Amini Joomla! hosting staat het automatisch uit. U kunt er volledig van uitgaan dat de instellingen optimaal zijn voor Joomla.

Extra informatie: