• 1

Het maken van een Joomla backup is zeer eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een ftp programma. In deze handleiding maken we gebruik van Filezilla. U mag ook uw eigen ftp programma gebruiken.

Klik op de volgende link om het ftp programma Filezilla te downloaden (kies het juiste besturingssysteem!).
Download FileZilla (gratis)

Installeer Filezilla en open het. Vul in het bovenste venster uw ftp gegevens in. Deze zijn beschikbaar gesteld door uw hostingprovider.
Joomla backup stap 1

Klik nu op snelverbinden om een verbinding te maken met uw website.
Ga naar de root van uw website. De root is de plek waar de joomla installatie staat. Het ziet er zo uit: Joomla backup stap 1

Selecteer alle bestanden met de sneltoetsen CTRL + A.
Joomla backup stap 1

Download deze naar uw computer door ze naar het linker venster te slepen. Let wel op dat u ze in een aparte map zet, anders zijn straks al uw bestanden onvindbaar.

Wacht totdat het downloaden voltooid is. Zodra het downloaden klaar is kunt u controleren of alle bestanden gedownload zijn. De bestanden en mappen in de root (website) moeten nu hetzelfde zijn als het mapje waar u het net naartoe gesleept heeft.

Tot slot is het noodzakelijk dat we een backup maken van de MySQL database. Ik gebruik hiervoor het controle paneel DirectAdmin en ik laat zien hoe het met PHPMyAdmin werkt. Met een ander controle paneel moet het ook geen probleem zijn. Het is een beetje van de hostingprovider afhankelijk welk controle paneel en welke PHPMyAdmin versie gebruikt wordt. Gebruik hiervoor uw eigen creativiteit.