• 1

Bij het ontwikkelen van een website is een goede voorbereiding in ons geval veel meer dan het halve werk. Het kan tientallen uren frustratie en ploeteren voorkomen. Daarom besteed ik eerst wat aandacht aan de volgende zaken.

Het belang van 100% Joomla Hosting

Ik heb vele installaties voorbij zien komen en het gaat vaak onnodig mis. Doordat veel joomla hosting providers een slechte joomla ondersteuning hebben, ontstaan er tijdens het ontwikkelen van websites veel problemen die voorkomen kunnen worden.

Onze servers zijn speciaal geoptimaliseerd voor Joomla. Als Joomla experts weten wij wat er nodig is om Joomla perfect te laten draaien. Daarnaast als bijkomend voordeel; mocht je tijdens het ontwikkelen van websites problemen tegen komen, op onze eigen servers kunnen wij deze direct verhelpen zonder lange wachttijden. Als klant houden wij jou ook op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen. Wij denken mee om jouw webshop tot een succes te maken! Heb je al een ander hostingpakket? Geen probleem, wij verhuizen het domein + website geheel gratis naar onze servers. Ga naar Bestel Amini Hosting en vraag daar jouw hostingpakket aan.

Systeemvereisten

Toch wil ik graag nog even de vereisten van Joomla op een rijtje zetten, zodat je weet waar je bij een hostingpakket op moet letten. Joomla! is een CMS dat is opgebouwd met PHP en MySQL. Vanzelfsprekend werkt het component dan ook alleen op servers waarop deze talen zijn geïnstalleerd. Waarschijnlijk is dit geen probleem omdat een zeer grote meerderheid van de servers wereldwijd met PHP en MySQL worden uitgerust.

Net als de Joomla! ontwikkelaars zelf raden wij minimaal PHP 5.2 aan, hoewel mijn iDEAL component ook werkt en getest is op PHP4. Alleen in de toekomst zal Joomla 1.6 alleen werken op PHP5.2 of hoger. Het iDEAL component zal meegaan in deze ontwikkeling.

Mijn advies voor PHP5 is gebaseerd op het volgende:

  • PHP5 is veiliger, stabiler en sneller
  • Moderne componenten werken uitsluitend met PHP5
  • PHP4 is EOL (End Of Life), er worden geen veiligheidsupdates meer uitgebracht

Naast PHP5 is het nodig dat Zend Optimizer op de server is geïnstalleerd. Als jouw webhosting bedrijf geen PHP5 of Zend Optimizer aanbiedt, hier een meerprijs voor vraagt of je wilt sowieso ervaren wat het betekent om 100% Joomla hosting te gebruiken, bezoek dan Bestel Amini Hosting . Indien gewenst kunt u ook vragen naar reseller hosting of managed server oplossingen voor designers en ontwikkelaars.