• 1

De veiligheid van uw Joomla! website is van groot belang. Als Joomla! hosting provider zien wij het als onze taak om u te informeren over wat u het beste kunt doen om uw Joomla! website veiliger te maken. Wanneer u erachter komt dat uw Joomla! website is gehackt staat u voor een probleem. Dit kunt u bijvoorbeeld oplossen door een backup terug te plaatsen van voor een moment dat uw Joomla! website is gehackt. Toch blijft het vervelend. Voorkomen is veel beter dan genezen. Met het Joomla! component Admin Tools van Akeeba is dit mogelijk, en u krijgt ook nog eens een hoop extra.

Admin Tools is ontwikkeld door Akeeba. In hun eigen woorden is het bedoeld om het beheer van je Joomla! website eenvoudiger te maken. Dit artikel is niet bedoeld als stap voor stap handleiding voor Admin Tools, aangezien er uitgebreide documentatie op de site van Akeeba aanwezig is. Amini Joomla! hosting wil u op deze manier kennis laten maken met een waardevolle uitbreiding voor uw Joomla! website.


Enkele functies om de veiligheid van uw Joomla! website te vergroten

  • De Web Application Firewall. Een van de redenen om voor de betaalde versie te kiezen.
  • Het administrator gedeelte extra beveiligen met een wachtwoord, een geheime parameter en uitsluitend te benaderen vanaf de ‘white list’ ip adressen (lees: alleen door jouw gekozen ip adressen).
  • Blokkade van ip adressen met verkeerd gedrag.
  • Integratie van Project Honey Pot, een organisatie die wereldwijd slechte ip adressen van bijvoorbeeld spammers bijhoudt. Deze bekende slechte ip adressen kunnen uw site niet opkomen, waardoor er voor u geen overlast veroorzaakt wordt!
  • Bescherm jezelf tegen ‘fingerprint’ aanvallen met de .htacces maker.


En dan nog de extra’s

  • Bij het verschijnen van een nieuwe Joomla! versie ontvang je een melding. 
  • Het wijzigen standaard zaken in Joomla! is met deze uitbreiding eenvoudig geworden. Hiermee bedoelen wij bijvoorbeeld het aanpassen van de administrator id. Of als uw tabel voorvoegsel (table prefix) nog steeds standaard op jos_ staat, kunt u dat met enkele klikken aanpassen.
  • Repareer problemen met bestandsrechten.
  • Onderhoud uw database.


Tot slot

Voordat u begint met de configuratie, raden wij u aan om eerst de handleiding door te lezen. Zet beveiligingsfuncties alleen maar aan als u begrijpt wat er vervolgens gaat gebeuren. Er zijn 2 versies, Core (gratis) en Professional (betaald). Vanwege de vele extra functies raadt Amini Joomla! Hosting u aan om voor de betaalde versie te kiezen. Klik hier voor meer informatie over Admin Tools van Akeeba.