• 1

Bij het maken van een Joomla website kom je voor veel keuzes te staan. Welke Joomla componenten en plugins kun je het beste gebruiken? Een van de beslissingen is de keuze van een editor. Dit artikel gaat over de JCE editor.

Er zijn meerdere editors om Joomla artikelen te schrijven. Standaard staat de TinyMCE editor geïnstalleerd. Qua gebruik maakt het niet zo heel veel uit. Maar vanuit het oogpunt van zoekmachine optimalisatie raden wij van Amini Joomla Hosting de JCE editor aan. Puristisch gezien wilt u namelijk schone HTML code in uw artikelen. Het scheelt vooral voor de ervaren Joomla gebruiker behoorlijk veel tijd. Nu is het handmatig toevoegen van HTML code overbodig geworden, maar kunt u dit via de JCE editor doen.

Nog een extra voordeel is dat je veel configuratie mogelijkheden hebt. Functies die je niet gebruikt kun je gewoon uitzetten waardoor u efficiënter kunt werken. Ook kun je functies die je veel gebruikt toevoegen wat ook tijd scheelt.

Joomla artikelen met JCE editor

JCE Editor: zet functies die je niet gebruikt gewoon uit

JCE editor is gratis en eenvoudig uit te breiden met bijvoorbeeld de Mediabox. Hiermee kunt u eenvoudig Youtube filmpjes, foto’s en flashbestanden op uw Joomla website streamen.

Lees meer over JCE editor op de website: http://www.joomlacontenteditor.net/